Dizajn ureda za stvarne ljude

Donedavno ako biste opisali zeleni ured, to bi najvjerojatnije bili održivi aspekti strukture. To može uključivati ​​značajke uštede energije zgrade kao što su osvjetljenje i grijanje, kako je dizajnirana za upotrebu, recikliranje otpada i smanjenje potrošnje vode. Sada se sve veći broj dokaza fokusira na šire koristi koje održivo radno mjesto može imati na zdravlje i dobrobit korisnika. Te na načine koje radno okruženje može biti održivo za ljude kao i za mjesto.

U travnju 2018. Svjetsko vijeće za zelenu izgradnju izvelo je revolucionarnu studiju u kojoj je izvijestilo o poboljšanoj razini zadovoljstva korisnika kada su tvrtke uključile specifične značajke zdravlja i dobrobiti u dizajn, materijale i izgled svojih ureda. Kako ispravno raditi za planet i ljude: Poslovni spis zdravlja i dobrobiti u zelenoj gradnji uključuje niz studija objekata iz cijelog svijeta. Sve stranice imaju jednu ili više zelenih certifikata, uključujući LEEDGreen Star i BREEAM, ali studija je pokazala da se koncentriranjem na pružanje specifičnih značajki zdravlja i blagostanja u zeleno certificiranim zgradama smanjuju nivo izostanka zaposlenika, operativni troškovi svedeni su na minimum i zaposlenici su se osjećali produktivnijima i zdravijima.

Čitajući primjere, jasno je da su ideje o zdravlju i blagostanju integrirane u ustanove, na primjer poboljšana ventilacija svježim zrakom, akustična privatnost, povećanje prodora dnevnog svjetla i uporaba biofilnih elemenata dizajna, poput zelenih zidova i opsežnog zatvorenog prostora biljke, imali su znatan utjecaj na zdravlje i rad ljudi

Ured

Sve studije uključuju ankete prije i nakon izmjena koje pružaju dokaznu osnovu u pogledu učinkovitosti dizajna za dobrobit. Na primjer, u novim uredima konzultanta za inženjering Cundall u Londonu, poboljšanje kvalitete zraka i rasvjete. To je uključivalo kontinuirano nadziranje ugljičnog dioksida (CO2) i isparavanja organskih spojeva (VOC), zajedno s postavljanjem recikliranog reflektirajućeg poda. To je dovelo do povećanja prodora dnevnog svjetla za 20-30%, smanjujući potrebu za umjetnom rasvjetom. Za Cundall ovo je rezultiralo smanjenjem četiri dana bolovanja godišnje po zaposlenom i 27% smanjenjem broja zaposlenih.

Dizajn ureda za stvarne ljude

Novi ured tvrtke Stok u San Franciscu također se može pohvaliti materijalima bez VOC-a u unutrašnjosti boja i obloga, stropova, zidova, toplinske i zvučne izolacije te svih podova. No, dizajn i izgled zgrade bili su ključna komponenta uspjeha organizacije u smanjenju dana bolovanja za četvrtinu. Dizajn ureda razdijelio je radni prostor ‘odozgo prema dolje’ od ostalih područja suradnje, treninga i društvenih mreža unutar svakog od katova, kako bi se osiguralo da se oni kojima je potrebna tišina i usredotočenost ne uznemire te suradnički timovi mogu slobodno komunicirati bez izazivanja smetnji.

Studije pokazuju kako poslodavci bude potrebu za dizajniranjem dobrobiti. Sve veći broj poduzeća ispunjava stroge zahtjeve i standarde EU-a International WELL Building Institute™ Cilj je postići ono što je BREEAM učinio sa održivošću i postići cilj kojem radna mjesta teže da pokažu kako njihovo radno okruženje može poboljšati zdravlje i dobrobit korisnika. Na primjer, novo sjedište Deloitte Velike Britanije i sjeverozapadne Europe u Londonu postiglo je WELL zlatni certifikat – koje se temelji na sedam kategorija građevinskih i radnih svojstava, uključujući zrak, vodu, svjetlost, ishranu, fitnes, udobnost i um.

Nažalost, puno radnih mjesta još uvijek ima na neki način da se približi zahtjevima WELL Buildinga. Nedavno izvješće građevinske firme Mace i njegove uprave za upravljanje objektima Mace Macro otkrilo je da jedan od pet radnika u Velikoj Britaniji izlazi na kraj s lošim ili neadekvatnim uredskim i radnim okruženjem. Kolege koje remete mir, nema prirodnog svjetla, nedostatak prostora za kavu i čaj te bučni uredi neki su od čimbenika koji se navode u izvješću.

Kritikom postojećih mjerenja i certificiranja zdravlja i dobrobiti, te najnovijih i relevantnih medicinskih dokaza o toj temi, Britansko vijeće za urede (BCO) sastavilo je izvješće koje pomaže objasniti zašto se proaktivni pristup projektiranju blagostanja -poštovanja prilikom opremanja ili obnavljanja radnog mjesta može pružiti opipljive koristi. Pitanja wellnessa: Zdravlje i dobrobit u uredima i što poduzeti u vezi s tim predviđaju da će zakonodavstvo i standardi – poput održivosti – osigurati da čak i oklijevajući poslodavci usvoje strategije dobrobiti.

Međutim, kao što dokazuje gornji primjer, organizacije koje sada zauzimaju proaktivan pristup i investiraju prije nego kasnije u dizajn dobrobiti, dobit će nagrade s manje bolovanja i većom razinom angažiranosti i produktivnosti.

Tvrtka Dizajn Pod zastupnik je tekstilnih i LVT podnih obloga tvrtke Milliken koja je član Well Living Lab-a, kliknite ovdje kako biste saznali više o našoj filozofiji blagostanja.

Copyright 2021 | Dizajn pod d.o.o.

Za sve upite stojimo na raspolaganju.

Kontakt Informacije