Kategorije
PODNE OBLOGE

Porast kvalitetnog studentskog smještaja

Budući da se sveučilišta natječu više nego ikada prije kako bi privukli studente iz zemlje i inozemstva, smještaj postaje konkurentna industrija.
 
Kvalitetan i pristupačan smještaj može izdvojiti sveučilište iz gomile i doveo je do toga da dizajneri interijera moraju uzeti u obzir čimbenike koji u prethodnim generacijama ne bi bili uzeti u obzir.
 
Kako izlazimo iz višestrukih nacionalnih karantena, utjecaj boravišnog prostora na poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja postao je važniji nego ikad. To je nešto što je i prije pandemije bilo ključno razmatranje u nastajanju dizajna studentskog smještaja

Prošla godina naučila je mnoge da cijene zelene površine koje su u njihovoj blizini, bilo da su to stražnji vrtovi ili lokalni parkovi.

Takva su razmatranja već uzeta u obzir u nadolazećim projektima, a arhitekti i dizajneri uključuju biofilni dizajn u svoje planove za studentski smještaj jer je dokazano da poboljšava mentalno zdravlje, ublažava stres i potiče kreativnost i povezanost, sve su to ključni čimbenici u životu sretnog i zdravog studentskog iskustva.

Specijalizirani objekti

Kako bi nadopunili ove vanjske prostore, studentski boravak sada dolazi s nizom specijaliziranih objekata koji pomažu poboljšati dobrobit. Teretane, kafići, galerije, jer su to objekti koji mogu poboljšati kvalitetu života za studenta i koji se mogu razlikovati u njihovom privlačenju.

Čistoća

Još jedno pitanje koje je dobilo na važnosti tijekom prošle godine je čistoća. Činjenica da studentski stambeni prostori mogu biti leglo prenošenja klica nije nova. Ipak pandemija je pokazala važnost održavanja rigoroznih higijenskih standarda u studentskoj populaciji. Stoga je ključno da važni smještajni objekti poduzmu potrebne korake za ublažavanje rizika.

Imajući to na umu, dizajneri moraju odabrati materijale i namještaj koji su izdržljivi i koji mogu izdržati ponavljano čišćenje. Međutim, od iznimne je važnosti uravnotežiti to kako bi se osigurala ukupna estetika razvoja i udobnost učenika.

Čini se da je među studentskom populacijom ostao konstantan čimbenik, međutim, potreba za inspiracijom kroz dizajn interijera. Stvaranje prostora u kojima studenti žele biti – učiti, stvarati, opustiti se ili družiti – ključ je uspjeha.

Integriranje prostora i namještaja koji dijele Milliken-ovu filozofiju može pomoći u ispunjavanju vaših ciljeva za prostor koji je, u ovom slučaju, bio utočište za kreativne mislioce tijekom razdoblja studija.

Dizajn budućnosti

Dizajniranje zajedničkih prostora otvorenog plana može potaknuti vršnjake na suradnju kroz svoje studije, više druženja jedni s drugima, pa čak i potaknuti kreativnije razmišljanje. Idući korak dalje, dopunjavajući ove otvorene prostore timovima za upravljanje studenskim centrom koji su domaćini niza događaja kao što su tečajevi kuhanja ili zajedničkih iskustava u objedovanju, znači da ovi razvoji mogu ne samo poboljšati osjećaj zajednice u prostoru, već i educirati studente o važnosti zdravog života.

Kako sve više i više visokokvalitetnog studentskog smještaja nastavlja podizati ljestvicu, nema sumnje da u sve konkurentnijem svijetu privlačenja i zadržavanja studenata smještaj postaje jedno od najvažnijih sredstava sveučilišta i gradova koji se izdvajaju iz gomile. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)